Tietoa kehitysryhmistä

Hyvä monipuolinen harrastus – Tule Kehitysryhmään

Riittävä liikunta on lapsen kehityksen kannalta erittäin tärkeää. Alakouluikäisen ja sitä nuoremman tulisi liikkua joka päivä vähintään kahden tunnin ajan. Liikkumalla lapsesi kanssa yhdessä eri tavoin välität hänelle viestin liikunnallisen elämäntavan merkityksestä. Harrastamalla luistelua MTK:n kehitysryhmissä turvaat osan lapsen päivittäisestä liikunnan tarpeesta.

Tintit
Hyvä ikä siirtyä Tintteihin on 4-5 -vuotiaana.
Tintteihin pääsee luistelemaan, kun on käynyt luistelukoulua. Tintit harjoittelevat jäällä 2-3 kertaa viikossa. Lisäksi heillä on monipuolisia oheisia. Tintit harjoittelevat taitoluistelun perusteita, mm. kääntyminen, kaartaminen, eteenpäin ja taaksepäin eteneminen, tasapaino, polven jousto, painonsiirto, sekä vaikeimpiin lajin taitoihin valmistavat harjoitteet.
• Tinteistä voi edetä Kolmosiin, Little Dreams-joukkueeseen tai Dreams Tintteihin

Dreams Tintit
Hyvä ikä siirtyä ryhmään on 6-8-vuotiaana. Dreams Tintteihin pääsee suoraan luistelukoulusta tai Tinteistä.
Dreams Tintit harjoittelevat jäällä 2-3 kertaa viikossa. Lisäksi heillä on monipuolisia oheiset. Voit alkuun aloittaa harjoittelun 2 x viikossa, ja myöhemmin siirtyä harjoittelemaan 3 x viikossa.
Dreams Tintit harjoittelevat taitoluistelun perusteita, mm. kolmoset, kaaret, eteenpäin ja taaksepäin eteneminen, tasapaino, polven jousto, painonsiirto, sekä vaikeimpiin lajin taitoihin valmistavat harjoitteet. Lisäksi ryhmässä tutustutaan muodostelmaluistelun elementteihin ja yhdessä luisteluun.
• Ryhmästä Dreams Tintit voi edetä Little Dreams-joukkueseen.

Kilparyhmään/joukkueeseen

Kolmoset – Kolmoset on yksinluistelun kilparyhmä. Kolmosiin pääsee vain valmentajan suosituksesta. Hyvä ikä siirtyä on 6-7-vuotiaana.

Little Dreams – (Mini Dreams) on muodostelmaluistelun joukkue. Joukkueeseen tehdään luistelijavalinnat aina huhtikuussa kaudeksi kerrallaan. Hyvä ikä siirtyä Little Dreams-luistelijaksi on 7-9-vuotiaana.

Hyvä tietää

Oheiset
Kehitysryhmiin siirryttäessä harjoitteluun lisätään myös oheisharjoittelu, mikä on lajissa vaadittavien ominaisuuksien, kuten liikkuvuuden, ketteryyden ja tasapainon kehittämistä jään ulkopuolella.
Oheisharjoittelua on erilaiset lihaskunto, vartalonhallinta, liikkuvuus, ketteryys ja tasapainoharjoitukset.
Oheiset kuuluvat / sisältyvät aina kehitysryhmän luistelijalle. Oheiset ovat myös erittäin tärkeä osa harjoittelua.

Ajoissa harjoituksissa
Harjoituksiin on hyvä tulla aina riittävän ajoissa. Ennen luistimien vaihtoa on hyvä vähän lämmitellä lihaksia. Voit juoksennella, hyppiä ja pomppia hallilla lämpimissä vaatteissa. Lämmittely edesauttaa oppimista jäällä, sekä ehkäisee rasitusta ja loukkaantumisia. Olethan aina jään laidalla valmiina luistimilla jo heti tunnin alettua. Luistimet vaihdetaan aina pukukopissa.

Varusteet
Kehitysryhmien luistelijoilla on hyvä olla kunnolliset taitoluistimet. Luistimia myyvät www.skateshop.fi ja www.luckyskate.fi. Luistimet teroitetaan vain taitoluistimiin erikoistuneella teroittajalla. Terät kuivatan huolellisesti jokaisen harjoituksen jälkeen. Luistimia säilytetään erillisissä pusseissa aina ilman teräsuojia. Teräsuojia tulee käyttää aina liikuttaessa jään ulkopuolella.
Jäällä luistellaan sellaisissa vaatetuksessa, että mm. nilkka on näkyvillä. Helma ja luistelutrikoot, tai ilman helmaa käytettävät ihonmyötäiset housut ovat hyvät. Vaatetuksen alle voi pukea lisäkerraston. Lapasten tai rukkasten sijaan on hyvä käyttää sormikkaita. Sormikkaita voi olla vaikka kahdet päällekkäin.
Harjoituksissa hiukset tulee olla aina kiinni.
Oheisissa tarvitset aina lenkkarit ja joustavan vaatetuksen. Sään salliessa oheiset saattavat olla myös joskus ulkona.

Vakuutus
Kehitysryhmän luistelijan tulee huolehtia itse vakuutuksesta ja/tai lisenssistä.
Lisenssinsaa ostettua Suomen Taitoluisteluliiton kautta. Lisenssit

Kehitysryhmien luistelijoilla tulee olla Stll:n Harrastelisenssi.

Voit laittaa kysymyksesi ja/tai kiinnostuksesi myös tästä linkistä:

Kommentointi on suljettu.