Tietoa kehitys- ja harrasteryhmistä

Hyvä monipuolinen harrastus – Tule Kehitys- tai harrasteryhmään

Riittävä liikunta on lapsen kehityksen kannalta erittäin tärkeää. Alakouluikäisen ja sitä nuoremman tulisi liikkua joka päivä vähintään kahden tunnin ajan. Liikkumalla lapsesi kanssa yhdessä eri tavoin välität hänelle viestin liikunnallisen elämäntavan merkityksestä. Harrastamalla luistelua MTK:n kehitys- ja harrasteryhmissä turvaat osan lapsen päivittäisestä liikunnan tarpeesta.

Pikkutintit, Tintit ja Top Tintit
Pikkutintit on 3-5 vuotiaiden tyttöjen ja poikien ryhmä. He harjoittelevat kaksi (2) x viikossa.
Tintteihin pääsee luistelemaan valmentajan suosituksesta, kun on käynyt luistelukoulun. Tintit harjoittelevat jäällä kolme (3) kertaa viikossa. Lisäksi heillä on monipuolisia oheisia. Tintit harjoittelevat taitoluistelun perusteita, mm. kääntyminen, kaartaminen, eteenpäin ja taaksepäin eteneminen, tasapaino, polven jousto, painonsiirto, sekä vaikeimpiin lajin taitoihin valmistavat harjoitteet. Tinttien sisällä toimii Top Tintit valmennusryhmä, jolla on oma harjoitusaikataulu ja maksut.
• Tinteistä voi edetä Kolmosiin, Little Dreams-joukkueeseen tai harrasteryhmiin

Top Tintit on edistynempien Tinttien ryhmä

Harrasteryhmät: Taiturit ja MTK Pandat

Harrastajat ovat esikouluikäisiä tai vanhempia luistelijoita. Taiturit harjoittelevat kerran viikossa ja MTK Pandat harjoittelevat 2 x viikossa. Ryhmistä voi edetä yksinluistelun muihin harrasteryhmiin, esim. Taitajiin tai muodostelman kilpailevaan joukkueeseen.

Saat lisätietoa MTK:n maksuista täyttämällä lomakkeen.
Ryhmien maksut löytyvät jäsenille MTK:n myClubista.

Kilparyhmään/joukkueeseen

Kolmoset – Kolmoset on yksinluistelun kilparyhmä. Kolmosiin pääsee vain valmentajan suosituksesta. Hyvä ikä siirtyä on 6-7-vuotiaana.

Little Dreams – on muodostelmaluistelun kilpaileva joukkue. Joukkueeseen tehdään luistelijavalinnat aina maalis- huhtikuussa kaudeksi kerrallaan. Otamme joukkueeseen luistelijoita myös kesken kauden. Hyvä ikä siirtyä Little Dreams-luistelijaksi on 7-9-vuotiaana.

Hyvä tietää

Oheiset
Kehitys- ja harrasteryhmiin siirryttäessä harjoitteluun lisätään myös oheisharjoittelu, mikä on lajissa vaadittavien ominaisuuksien, kuten liikkuvuuden, ketteryyden ja tasapainon kehittämistä jään ulkopuolella.
Oheisharjoittelua on erilaiset lihaskunto, vartalonhallinta, liikkuvuus, ketteryys ja tasapainoharjoitukset.
Oheiset kuuluvat / sisältyvät aina kehitysryhmän luistelijalle. Oheiset ovat myös erittäin tärkeä osa harjoittelua.

Ajoissa harjoituksissa
Harjoituksiin on tullaan aina riittävän ajoissa. Ennen luistimien vaihtoa on hyvä vähän lämmitellä lihaksia. Voit juoksennella, hyppiä ja pomppia hallilla lämpimissä vaatteissa. Lämmittely edesauttaa oppimista jäällä, sekä ehkäisee rasitusta ja loukkaantumisia. Olethan aina jään laidalla valmiina luistimilla jo heti tunnin alettua. Luistimet vaihdetaan aina pukukopissa.

Varusteet
Luistelijoilla tulee olla kunnolliset taitoluistimet. Luistimia myyvät www.skateshop.fi ja www.luckyskate.fi. Luistimet teroitetaan vain taitoluistimiin erikoistuneella teroittajalla. Terät kuivataan huolellisesti jokaisen harjoituksen jälkeen. Luistimia säilytetään erillisissä pusseissa aina ilman teräsuojia. Teräsuojia tulee käyttää aina liikuttaessa jään ulkopuolella.
Jäällä luistellaan sellaisissa vaatetuksessa, että mm. nilkka on näkyvillä. Helma ja luistelutrikoot, tai ilman helmaa käytettävät ihonmyötäiset housut ovat hyvät. Vaatetuksen alle voi pukea lisäkerraston. Lapasten tai rukkasten sijaan on hyvä käyttää sormikkaita. Sormikkaita voi olla vaikka kahdet päällekkäin.
Harjoituksissa hiukset tulee olla aina kiinni.
Oheisissa tarvitset aina lenkkarit ja joustavan vaatetuksen. Sään salliessa oheiset saattavat olla myös joskus ulkona.

Vakuutus
Ryhmien luistelijan tulee huolehtia itse vakuutuksesta ja/tai Luistelupassista.
Luistelupassin saa  ostettua Suomen Taitoluisteluliiton kautta. Luistelupassit

Kehitys – ja harrasteryhmien luistelijoilla tulee olla Stll:n Harrasteluistelupassi.

Voit laittaa kysymyksesi ja/tai kiinnostuksesi myös tästä linkistä:

Kommentointi on suljettu.