Käytännön tietoa luistelukoulusta

MTK COVID-ohjeet

Voit ladata Luistelukoulun aloitustapahtumien MTK COVID-ohjeen TÄSTÄ
Kaikki MTK:n COVID-ohjeet, LINKKI

Vakuutus

Luistelukoulumaksuun sisältyy pakollisena Suomen Taitoluisteluliiton luistelukouluvakuutus tapaturmien varalta.

Huolehdithan, että luistelukoululaisen henkilötunnus on annettu ilmoittautumisen yhteydessä.

Varusteet

Luistimet ovat luistelijan tärkein varuste. Luistelukoulun voi aloittaa harjoitus- tai kaunoluistimilla tai hokkareille. Luisteluharrastuksesta saa kuitenkin enemmän irti kunnollisilla taitoluistimilla (esim. Risport, Edea, Wifa, Jackson). Nämä ovat hyvin nilkkaa tukevia ja taitoluisteluterällä varustettuja, mitkä edesauttavat luistelutaidon oppimista. Taitoluistimia myyvät taitoluistelutarvikkeisiin erikoistuneet liikkeet, Helsingin seudulla mm.  Lucky Skate ja SkateShop. Valikoimissa on myös käytettyjä luistimia, sillä hyvät taitoluistimet kestävät kulutusta ja ne voidaan myydä useita kertoja eteenpäin. Voit kysyä neuvoa luistinten hankkimiseen seuran edustajalta tai ryhmäsi ohjaajalta.

Luistimien oikea käyttö ja huolto on erittäin tärkeää.

Luistimet sidotaan niin, että ne ovat tiukimmalla nilkan kohdasta. Tähän kohtaan voi solmia alkusolmun. Varren yläosassa tulee olla sen verran tilaa, että varren ja luistimen väliin mahtuu kaksi sormea.

Käytä teräsuojia aina jään ulkopuolella. Kuivaa terät huolellisesti jokaisen käytön jälkeen. Käytä pehmeitä kangassuojia tai kangaspusseja luistinten säilytyksessä. Puhdista kenkäosa säännöllisesti, tarkista ruuvit ja vaihda tarvittaessa nauhat. Teroituta taitoluistimet mieluiten taitoluistimiin erikoistuneella teroittajalla, joika Helsingin seudulla on mm. Prosharp Vuosaaren jäähallilla.

Luistelukouluun kannattaa pukeutua joustaviin ja lämpimiin vaatteisiin useina kerroksina, sillä Myllypuron ja Vuosaaren jäähallia ovat kylmiä. Hyvä yhdistelmä on esimerkiksi verryttelypuku tai paksut trikoot ja sen alla lämpimiä kerroksia tarpeen mukaan, kuten ohut villakerrasto. Muista myös sormikkaat tai lapaset. Kypärä ei ole pakollinen, mutta suositeltava pienemmille luistelijoille. Huolehdi, että vaatteiden mukana ei kulkeudu hiekkaa jäälle. Nimikoi kaikki varusteesi.

Jäähallit

Myllypuron jäähallin osoite on Ratasmyllynkuja 1, 00900 Helsinki. Itäkeskuksen metroasemalta pääsee hallille noin viidessä minuutissa.
Vuosaaren jäähallin osoite on Pallokuja 6, 00980 Helsinki. Vuosaareen metroasemalta bussi nro 78 kulkee hallille noin viidessä minuutissa.
Hallien sijainti kartalla

Saapuminen luistelukouluun

Kun luistelija tulee luistelukouluun ensimmäistä kertaa, hän saa ilmoittautuessaan Pandapassin ja Nimikyltin. Passiin kerätään leimoja joka luistelukerralta. Kun passi on täynnä, luistelija saa pienen yllätyksen.

Kannattaa saapua jäähallille hyvissä ajoin. Tunti pääsee mukavammin käyntiin, kun luistimet on sidottu rauhassa eikä tulla myöhässä jäälle. Lapsi voi parhaiten keskittyä tuntiin, jos vanhemmat siirtyvät  katsomaan hiukan kauempaa. Hyvä paikka seurata tuntia on Vuosaaressa yläkerrassa ja Myllypurossa pleksin takana. Huomioithan, että hallilla jäänlaidalla olevat matot ovat tarkoitettu luistelijoille. Matoilla ei saa kävellä kengillä. Jäähallien vaihtoaitioalueella ei myöskään saa kulkea ilman luistimia.

Kaikki luistelukoululaiset esiintyvät joulu- ja kevätjuhlassa.

Kommentointi on suljettu.