Käytännön tietoa

Etusivu » Luistelukoulu » Käytännön tietoa

Kun olet tulossa Luistelukouluun

Tälle sivulle on koottu tärkeitä asioita, joita on hyvä tietää.

Saapuminen luistelukouluun

 Jäähallin aulassa on MTK:n ilmoittautumispiste.

Kun luistelija tulee luistelukouluun ensimmäistä kertaa, hän saa ilmoittautuessaan Pandapassin ja nimikyltin. Passiin kerätään leimoja joka luistelukerralta. Kun passi on täynnä, luistelija saa pienen yllätyksen.

Kannattaa saapua jäähallille hyvissä ajoin. Tunti pääsee mukavammin käyntiin, kun luistimet on sidottu rauhassa eikä tulla myöhässä jäälle. Lapsi voi parhaiten keskittyä tuntiin, jos vanhemmat siirtyvät  katsomaan hiukan kauempaa. Hyvä paikka seurata tuntia on pleksin takana. Huomioithan, että hallilla jään laidalla olevat matot on tarkoitettu luistelijoille. Matoilla ei saa kävellä kengillä. Jäähallien vaihtoaitioalueella ei myöskään saa kulkea ilman luistimia.

Luistelukoululaisilla on oma päätösjuhla (joulu- tai kevätjuhla) kauden lopussa. Tällä viimeisellä luistelukoulukerralla luistelijoille jaetaan osallistumisdiplomit.

Varusteet

Luistimet ovat luistelijan tärkein varuste. Luistelukoulun voi aloittaa harjoitus- tai kaunoluistimilla tai hokkareilla. Luisteluharrastuksesta saa kuitenkin enemmän irti kunnollisilla taitoluistimilla (esim. Risport, Edea, Wifa, Jackson). Nämä luistimet ovat hyvin nilkkaa tukevia ja taitoluisteluterällä varustettuja, mikä auttaa luistelutaidon oppimisessa. Taitoluistimia myyvät taitoluistelutarvikkeisiin erikoistuneet liikkeet, Helsingin seudulla mm.  Lucky Skate ja SkateShop. Valikoimissa on myös käytettyjä luistimia, sillä hyvät taitoluistimet kestävät kulutusta ja ne voidaan myydä useita kertoja eteenpäin. Voit kysyä neuvoa luistinten hankkimiseen seuran edustajalta tai ryhmäsi ohjaajalta.

Luistimien oikea käyttö ja huolto on erittäin tärkeää.

Luistimet sidotaan niin, että ne ovat tiukimmalla nilkan kohdalla. Tähän kohtaan voi solmia alkusolmun. Varren yläosassa tulee olla sen verran tilaa, että varren ja luistimen väliin mahtuu kaksi sormea.

Käytä teräsuojia aina jään ulkopuolella. Kuivaa terät huolellisesti jokaisen käytön jälkeen. Käytä pehmeitä kangassuojia tai kangaspusseja luistinten säilytyksessä. Puhdista kenkäosa säännöllisesti, tarkista ruuvit ja vaihda tarvittaessa nauhat. Teroituta taitoluistimet mieluiten taitoluistimiin erikoistuneella teroittajalla.

Luistelukouluun kannattaa pukeutua joustaviin ja lämpimiin vaatteisiin useina kerroksina, sillä  jäähallit ovat kylmiä. Hyvä yhdistelmä on esimerkiksi verryttelypuku tai paksut trikoot ja sen alla lämpimiä kerroksia tarpeen mukaan, kuten ohut villakerrasto. Muista myös sormikkaat tai lapaset. Kypärä ei ole pakollinen, mutta suositeltava pienemmille luistelijoille. Huolehdi, että vaatteiden mukana ei kulkeudu hiekkaa jäälle. Nimikoi kaikki varusteesi.

Vakuutus

Luistelukoulumaksuun sisältyy pakollisena Suomen Taitoluisteluliiton luistelukouluvakuutus tapaturmien varalta.

Huolehdithan, että luistelukoululaisen henkilötunnus on annettu ilmoittautumisen yhteydessä.

Jäähallit

Myllypuron jäähallin osoite on Ratasmyllynkuja 1, 00900 Helsinki. Itäkeskuksen metroasemalta pääsee hallille noin viidessä minuutissa.

Hinnat

Luistelukoulumaksu sisältää: opetuksen, materiaalit mm. Pandapassin ja Pandapinssin ja Stll:n Luistelukoulupassin. 

Ohjaajat

Kalenteri

Aikuisille

Aikuisissa on mukana kaiken tasoisia, joten mukana pärjää varmasti. Tunneilla keskitytään perusluistelutaitojen opppimiseen.

Aikuisten tulee ostaa Stll:n Harrastepassi, joko lisenssillä tai omalla tapaturmavakuutuksella. MTK ei vakuuta aikuisluistelijoita.

Kurssit

Kysy meiltä lisätietoa

Lisätietoa varusteista, maksuista, myClubista...