Muodostelmaluistelu

Muodostelmaluistelu on taitoluistelun joukkuelaji

Ihana laji, jossa yhdistyvät urheilu, taito, estetiikka, innovatiivisuus, yhteinen päämäärä ja terveet elämäntavat.

Me MTK:ssa panostamme muoodostelmaluistelussa tavoitteelliseen harjoitteluun, sekä myös matalan kynnyksen harrasteluisteluun. Meillä voit luistella myös joukkueessa, joka ei kilpaile. Harrastajiin pääsevät kaikki luistelemaan.

MTK:ssa luistelee kaudella 2020-2021 kolme (3) joukkuetta: Mini Dreams, Little Dreams ja Pandat.
Tule mukaan luistelemaan, ota yhteyttä valmentajaan, Katariinaan katzki (at) myllypurontaitoluisteluklubi.net


Muodostelmaluistelu on taitoluistelun joukkuemuoto. Suositussa joukkuelajissa yksilöistä koostuvan ryhmän tavoitteena on luistella ohjelmasuorituksensa mahdollisimman yhtenäisesti ja samanaikaisesti erilaisia askeleita, liukuja, piruetteja ja nostoja sekä valitun musiikin luonnetta esittäen.

Tasapainoinen ohjelma koostuu taitoluistelun peruselementeistä ja muodostelmakuvioista, jotka liitetään toisiinsa sujuvien siirtymien kautta. Ohjelmaa vaikeuttavat erilaisten vapaaluisteluelementtien lisäksi käsiotteiden, luistelusuuntien ja vauhdin vaihdokset sekä erilaiset koreografiaan kuuluvat ilmaisulliset pään ja käsien liikkeet. Muodostelmaluistelun tyypillisimpiä peruselementtejä ovat piiri (circle), mylly (wheel), avorivistö (block), läpimeno (intersection), rivi (line), piruetti (spin) sekä liukusarja (moves in the field).

Joukkueen suoritusta arvioidaan mm. ohjelman sisältämien elementtien vaativuustason perusteella, niiden suorituspuhtauden ja laadun perusteella sekä ohjelman osa-alueiden (esim. perusluistelutaito, siirtymät, esitys ja suoritus, sommittelu ja koreografia sekä tulkinta) perusteella.

Muodostelmaluistelu ei ole saavuttanut vielä paikkaa olympialaisissa. Suomalaisjoukkueista korkeimman tavoiteltavan tittelin, maailmanmestaruuden, ovat voittaneet seniorijoukkueet Marigold IceUnity, Rockettes ja Team Unique. Maailmanmestaruuskilpailuja lajissa on järjestetty vuodesta 2000 alkaen. (Stll)

Kommentointi on suljettu.