Muodostelmaluistelu

Muodostelmaluistelu on joukkuelaji

Meille on tärkeää luistelun ilo kuten myös harjoittelu tavoitteellisesti.

Muodostelmaluistelu on laji, jossa yhdistyvät urheilu, taito, estetiikka, innovatiivisuus, yhteinen päämäärä ja terveet elämäntavat.

Meillä voit luistella myös joukkueessa, joka ei kilpaile.

Dreams-joukkueet kaudella 2022-2023

  • Mini Dreams
  • Little Dreams
  • Sweet Dreams
  • Ice Dreams

Muodostelmaluistelu MTK:ssa on kannustavaa, lapsilähtöistä ja jokaisen huomioivaa.

 

Muodostelmaluistelu on taitoluistelun joukkuemuoto. Suositussa joukkuelajissa yksilöistä koostuvan ryhmän tavoitteena on luistella ohjelmasuorituksensa valitun musiikin luonnetta esittäen  mahdollisimman yhtenäisesti ja samanaikaisesti erilaisia askeleita, liukuja ja piruetteja yhdistämällä.

Tasapainoinen ohjelma koostuu taitoluistelun peruselementeistä ja muodostelmakuvioista, jotka liitetään toisiinsa sujuvien siirtymien kautta. Ohjelmaa vaikeuttavat erilaisten vapaaluisteluelementtien lisäksi käsiotteiden, luistelusuuntien ja vauhdin vaihdokset sekä erilaiset koreografiaan kuuluvat ilmaisulliset pään ja käsien liikkeet.

Muodostelmaluistelun tyypillisimpiä peruselementtejä ovat piiri (circle), mylly (wheel), avorivistö (block), läpimeno (intersection), rivi (line), piruetti (spin) sekä liukusarja (moves in the field).

Joukkueen suoritusta arvioidaan mm. ohjelman sisältämien elementtien vaativuustason perusteella, niiden suorituspuhtauden ja laadun perusteella sekä ohjelman osa-alueiden (esim. perusluistelutaito, siirtymät, esitys ja suoritus, sommittelu ja koreografia sekä tulkinta) perusteella.

 

Joukkueemme

Mini Dreams

Mini Dreams on MTK:n minorijoukkue, joka harjoittelee tavoitteellisesti kohti vaativampia lajitaitoja.

Joukkueella on useamman vuoden kokemus kilpailemisesta tulokassarjassa.

Mini Dreams osallistuu kauden aikana valinta- ja kutsukilpailuihin.

Little Dreams

Little Dreams on tulokassarjassa kilpaileva joukkue.

Joukkue harjoittelee perusluistelutaitojen lisäksi muodostelmaluistelun tulokassarjan elementtejä koostaen kauden aikana oman kauden teeman mukaisen ohjelman. 

Sweet Dreams

Sweet Dreams on muodostelman joukkue, joka harjoittelee 3 x viikossa. Sweet Dreams-luistelijat harjoittelevat perusluistelutaitojen lisäksi muodostelman elementtejä ja esiintyvät seuran tapahtumissa.
Sweet Dreams on joukkue, joka ei kilpaile.

Tapahtumat

MTK:n Muodostelmajoukkueet osallistuvat seuran tapahtumiin mm. seurapäivään. Lisäksi joukkueilla on omia joukkuetapahtumia. Joukkueet esiintyvät paljon luistelukoululle.
Kilpailevat joukkueet osallistuvat kilpailuihin.

Tapahtumat   >

Kilpailut   >

Kysy meiltä lisätietoa

Lisätietoa varusteista, maksuista, myClubista...